WhatsApp Son Görülme Nedir? Nasıl Kapatılır?

WhatsApp’ta dilediğiniz takdirde son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

WhatsApp’ta yer alan “Son görülme” ve “Çevrimiçi” özellikleriyle şu bilgilere ulaşabilirsiniz:

·         Kayıtlı olan kişilerin çevrimiçi olup olmadıklarını.

·         En son uygulamaya ne zaman girdiklerini.

WhatsApp son görülme özelliği sayesinde kayıtlı olan kişilere mesaj attığınızda mesajın ulaşıp ulaşmadığına dair size bilgi verir. Bu sayede mesajı atıp uzun süre mesajınıza cevap beklemek zorunda kalmayacaksınız. Son görülme özelliğini severek kullananlar olduğu gibi kapatmak isteyen kişilerde var. O nedenle WhatsApp her kullanıcısına gizliliğini özelleştireceği birçok seçenek sunmuştur. Dilediğiniz takdirde “son görülme” ve “çevrimiçi” özelliklerini basit işlemlerle kapatabilirsiniz. WhatsApp aslında “son görülme” özelliğini kullanıcılarına 3 farklı şekilde sunuyor. Bu seçenekler; “Herkes”, “Hiç Kimse” ve “Kişilerim” olarak karşımıza çıkıyor. 

Belirttiğimiz bu seçeneklere bir de “Kişilerim Hariç” eklenmesi planlanıyor. “Kişilerim Hariç” seçeneğinin ne zaman uygulamaya ekleneceği belirsizliğini koruyor.

WhatsApp Son Görülme Nasıl Kapatılır?

WhatsApp son görülme

WhatsApp Kullanıcıları; okundu bilgisi, durum güncellemeleri, hakkımda kısmı, son görülme bilgilerini ve profil fotoğrafını görüntüleyebilirler. WhatsApp son görülme gibi birçok özelliğin ayarını değiştirmek için aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor:

·         İlk olarak WhatsApp uygulamasını telefonunuzdan açınız.

·         WhatsApp’a girdiğinizde sohbetlerin yer aldığı ekran karşınıza gelecek. Karşınıza gelen ekran üzerinde sağ üstteki köşede üç nokta simgesiyle karşılaşacaksınız. Üç nokta simgesine tıklayınız.

·         Üç nokta simgesi üzerine tıkladığınızda; Yeni Grup”, “WhatsApp Web”, “Ayarlar”, “Yeni Toplu Mesaj” ve “Yıldızlı Mesajlar” seçeneklerini göreceksiniz.

·         Yukarıda saydığımız kategorilerin en altındaki “Ayarlar” kısmına basınız.

·         WhatsApp “Ayarlar” seçeneğine bastıktan sonra karşınıza; “Hesap”, “Bildirimler”, “Yardım”, “Sohbetler” ve “Veri ve depolama kullanımı” özelikleri gelecek.

·         Hesap bölümünden sonraki adımsa; yeni pencere üzerinde açılan ve birinci sıradaki “Gizlilik” simgesi olduğunu söyleyebiliriz.

·         “Gizlilik” bölümünden kişisel bilgilerinizle alakalı düzenlemeleri yapabilirsiniz.

·         “Gizlilik” seçeneği altındaysa; “Profil Fotoğrafı”, “Okundu Bilgisi”, “Son Görülme”, “Hakkımda” ve “Durum” bilgileri bulunuyor.

·         Son görülmeyle alakalı ayarları; “Son Görülme” seçeneği üzerine tıklayarak yapabilirsiniz.

·         “Son Görülme” seçeneği sonrasında karşınıza yukarıda bahsettiğimiz üzere; “Hiç Kimse”, “Herkes” ve “Kişilerim” gelecek.

·         WhatsApp üzerinden son görülme bilgilerini özelleştirmek için “Herkes” yerine tek “Kişilerim” kısmını tıklayınız.

·         Son görülmeyle ilgili bilgileri tamamen kapatabilmek içinde “Hiç Kimse” butonuna basınız.

WhatsApp Son Görülme ile İlgili Merak Edilenler

WhatsApp son görülme gizleme

WhatsApp son görülme gizleme işlemiyle birlikte şu hususlarda önemlidir:

WhatsApp Son Görülme Saatinin Sabitlenmesi

WhatsApp’ta son görülmenin sabitlenebilmesi için başka bir uygulama kullanmanız gerekiyor. O uygulamayı kullanmadığınız takdirde WhatsApp’ta kesinlikle son görülme sabitleme işlemini yapamazsınız. Normal WhatsApp üzerindense sadece son görülme özelliği kapatılıyor. WhatsApp’ta son görülmeyi sabitlemek için; WhatsApp Plus uygulamasını kullanınız. WhatsApp Plus uygulamasını kurduktan sonra giriş yapınız. Girişi sağlayıp ardından sağ üst köşedeki 3 noktaya basınız. 3 noktanın olduğu yerde ayrıcalıklı özellikler bulunuyor. Oradan dilediğiniz özellikleri “Son Görülme Sabitleme” gibi seçebilirsiniz.

Son Görülme Özelliğini Kapatanın Çevrimiçi Olup Olmadığı Görülebilir mi?

WhatsApp’ta “Son Görülme” özelliğini kapattıysanız başkasınınkini de görmeniz kesinlikle imkansızdır.  Bu durumun en büyük sebebi, WhatsApp’ın gizlilik hakkı diye kabul etmiş olmasıdır. WhatsApp Plus uygulamasını yüklediğiniz takdirde yine de “Son Görülme” özelliğini kapattığınızda siz de göremezsiniz.

“Son Görülme” Özelliği Kapatılmadığı Halde Kişilerin Bilgilerinin Görülmemesi

Siz WhatsApp hesabınızda “Son Görülme” özelliğini kapatmazsanız dahi birtakım durumlarda kişilerinizin de son görülmeyle ilgili bilgilerine ulaşamazsınız. Bu durumun ilk nedeni, karşıdaki kişinin “Son Görülme” özelliğini kapatmış olmasıdır. İkincisiyse, o kişi tarafından engellenmiş olabilirsiniz.

WhatsApp’ta Son Görülme Saatini Dondurmak Mümkün mü?

WhatsApp son görülmeyle alakalı diğer merak edilen husus ise; son görülme saatinin değiştirilmesi ya da dondurulması olduğunu söyleyebiliriz. Son görülme dondurma ya da değiştirme gibi bir özellik WhatsApp’ta yoktur. Ayrıca “Yazıyor”, “Çevrimiçi” gibi ibarelerinin de gizlenmesi asla mümkün değildir.

WhatsApp Plus Nasıl Kurulur?

WhatsApp son görülme sabitleme

WhatsApp son görülme sabitleme gibi birçok özelliği bünyesinde barındıran Plus’un kurulumunu şöyle açıklayabiliriz:

·         İlk olarak WhatsApp Plus’ı telefonunuza indiriniz.

·         Yalnız indirme esnasında, uygulamanın telefonunuza zarar vereceğine dair mesaj görebilirsiniz. Öyle bir mesajla karşılaştığınızda asla endişelenmeden indirme işleminizi tamamlayınız.

·         WhatsApp Plus’ı indirdikten sonra orijinal WhatsApp’ta yer alan mesajları da yedekleyiniz.

·         Telefonunuzdan resmi WhatsApp uygulamasını kaldırmanız gerekiyor. Plus ile resmi WhatsApp birbirinin alternatifi olarak geliştirilmiştir.

·         WhatsApp Plus’ı yüklerken en son sürümünü yani WhatsApp 2021 olmasına dikkat ediniz.

·         WhatsApp Plus yükledikten sonra telefon numaranızı girip; yedeklemiş olduğunuz medyayla sohbetleri de geri yükleyebilirsiniz.

WhatsApp Plus Özellikleri Nelerdir?

WhatsApp Plus uygulaması üzerinde çok sayıda özellik var fakat hepsini kullanmaya kesinlikle gerek yok. İstediğiniz gibi ayarlama özgürlüğüne sahip olduğunuz WhatsApp Plus üzerinden şu işlemleri görebilirsiniz:

·         Sohbetin gizlenmesi

·         Mavi tikin kapatılması

·         Rehberde kayıtlı kişilerin son giriş saatleri

·         Kişiye özel çevrimiçi bildirimleri

·         “Yazıyor” ifadesinin gizlenmesi

·         Silinmiş olan mesajların görülmesi

·         Son görülme saatinin gizlenmesi

·         Kişilerin çevrimiçi bildirimleri

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir