GündemNasıl YapılırNedir?ÖneriTeknolojiYaşam

Metaverse Evreninde Arsa Satın Alma: Metaverse’ten Nasıl Arsa Alınır?

Metaverse, uzun zamandır konuşuluyor ve en popüler konular arasında yer alıyor. Yeni bir çağın başlangıcı olarak görülen metaverse, çok daha uzun bir süre ilgi odağı olmaya devam edecek gibi görünüyor. Facebook şirketinin adını ‘Meta’ olarak değiştirmesi, dünyaca ünlü mağazaların metaverse evrenine geçiş yapması uzunca bir süre konuşulmuştu. Şimdi de metaverse evreninde gerçekleşen arsa satışları konuşuluyor. Biz de bu yazımızda sizler için metaverse evreninde arsa satın alma işlemleri ile ilgili tüm detayları araştırdık.

Metaverse Arsaları

Metaverse, sanal gerçekliğin artırılmış olduğu, kullanıcıların da üç boyutlu olarak içerisinde var olabileceği bir sanal evrendir. Metaverse ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. Metaverse, 2021 yılında en çok konuşulan konulardan biri oldu. Son derece popüler olan metaverse, 2022 yılının ilk aylarında da trend konular listenin zirvesine oturmayı başardı. Dünyanın sayılı markaları da metaverse evrenine giriş yaptı ve metaverse’ün sadece bir hayal ürünü olmadığını, geleceğimizi şekillendirecek bir teknoloji olduğunu kanıtladı. Metaverse evrenine giriş yapan markaları merak ettiyseniz detayları bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Metaverse çılgınlığı tüm dünyayı etkisi altına alıyorken şimdi de metaverse arsaları büyük bir ivmeyle popüler olmaya başladı. Sandbox, Decentraland gibi metaverse platformlarında arsalar satılmaya başlandı. Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere tüm ülkelerin dijital arsaları satışa sunuldu. Çok kısa bir sürede ibadet yerleri, büyük tapınaklar ve tarihi yerler satın alındı. Metaverse arsaları, tamamen dijital alanda bulunuyor. Dünyanın birçok şehrindeki arsalar, meydanlar metaverse evreninde satışa sunuluyor ve bazı kişiler tarafından satın alınıyor. 

Metaverse Arsaları Nasıl Alınır?

Metaverse arsalarından birine sahip olmanız için ilk olarak bir dijital cüzdanınız olması gerekiyor. Dijital cüzdanınızı oluşturduktan sonra bu metaverse arsalarını satan platformların herhangi birinden alışveriş yapabilirsiniz. Arsayı satın almak için platformun kullandığı coini ya da metaverse evreninin yerel para birimi olan kripto para birimini kullanmanız gerekiyor. Metaverse’ten arsa satın almak aslında bu kadar kolay bir işlem. 

Metaverse arsalarının satıldığı ilk yer Seul şehri oldu. Fakat satışlar bu şehir ile sınırlı kalmadı. Amerika Birleşik Devletlerinin birçok yeri de bu sanal düzlemde satın alındı. Şu ana kadar Türkiye’de tam 30 bin parsel metaverse arsası satıldı. Türkiyenin en ünlü stadyumları, camileri, sarayları çoktan tükendi. Bu ünlü yapıların bulunduğu şehir İstanbul’da da 15 bin parsel arsa satıldı. 

Metaverse Arsaları Sahibinden.com Üzerinden Satıldı

Geçtiğimiz günlerde şaka sanılacak bir olay yaşandı. Bir çevrim içi alışveriş sitesi olan sahibinden.com üzerinden metaverse arsası satışa çıkarıldı. Bu her ne kadar şok etkisi yaratsa da metaverse’ün halk tarafından büyük bir ilgi ile karşılandığını gözler önüne serdi. 

Sahibinden.com’a verilen ilanda İstanbul adaları ve Konyaaltında bulunan bir arsa satışa sunuldu. Bu arsalar için 10.000 TL’den 2.500.000 TL’ye kadar değişen bir fiyat verildi.

Türkiye’de Bir İlk: Siyasi Parti Metaverse’ten Arsa Satın Aldı

Geçtiğimiz günlerde metaverse evreninde yaşanan bir gelişme daha vardı. Bu da DEVA Partisinin metaverse’ten arsa satın almasıydı. Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi, partinin genel merkezini metaverse evreninde satın aldı ve bunu dünyaya duyurdu. Böylelikle Türkiye’de ilk kez bir siyasi parti de metaverse’ten arsa satın almış oldu.

Metaverse’te Arsa Alım Satımı Yapabileceğiniz Platformlar

Metaverse üzerinde yepyeni bir gayrimenkul sektörünün ortaya çıkması ile en çok merak edilenlerden biri metaverse’te alım satım yapılabilecek platformlar oldu. Biz de sizler için bu platformları listeledik. 

Decentraland

Metaverse evreninin en popüler platformlarından biri olan Decentraland, ünlü markaların mağazalarının olduğu platform olarak da biliniyor. Bu platformda arsa alıp satmanız da mümkün. Tamamı sanal arsalardan oluşan Decentraland platformunda, arsaların fiyatı merkeze yaklaştıkça yükseliyor. Burada arsalar ortalama 30 bin dolara satılıyor. Arsaların fiyatını merkeze yakınlığı kadar büyüklüğü, arsada bulunan yapılar ve arsanın mimarisi de belirliyor.

The Sandbox 

En ünlü platformlardan bir diğeri olan The Sandbox’ta da birçok arsayı almak ve satmak mümkün. Buradaki arsalara da ortalam 14 bin dolar paha biçiliyor. Bu platformda da arsaların değerini bulundukları konum, büyüklüğü ve objeler belirliyor.

Somnium Space

Somnium Space, diğer platformlardan farklı olarak artırılmış sanal gerçekliği sunuyor. Bu platformda arsaların ortalama değeri 18 bin dolar olarak belirlenmiş. Burada da bir arsa almak isterseniz fiyatların konuma ve büyüklüğüne göre değiştiğini fark edeceksiniz. 

OVR

OVR, gerçek dünyayı metaverse evrenine taşımayı hedefleyen ve rakiplerinden ayrılan bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Bu platform gerçek dünyanın bir kopyası olma özelliğine de taşıyor. Buradan arsa satın almak isterseniz bunu coinleriniz yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Burada arsaların fiyatı gerçek dünyada bulundukları konuma göre değişkenlik gösteriyor. Arsaların ortalama fiyatı ise 378 dolar olarak belirlenmiş. 

SuperWorld

SuperWorld platformu da tıpkı OVR gibi gerçek dünyayı yansıtıyor. Bu platformda da arsaların değerini gerçek dünyada bulundukları konumlar belirliyor. SuperWorld platformunda arsaların ortalama değeri ise 426 dolar oluyor.

Axie Infinity

En bilinen ve en popüler platformlardan biri de Axie Infinity. Bu platformda da arsa alımı ve satımı yapmak mümkün. Axie Infinity platformunda arsayı geliştirip ticaret yapabilmeniz de mümkün hale getirilmiş. Tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi burada da arsanın bedelini konumu ve büyüklüğü belirliyor. Bu platformda arsaların ortalama fiyatı belirlenmemiş fakat şimdiye kadar 34 milyon dolarlık bir satış yapılmış. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu