Nasıl YapılırNedir?ÖneriTeknolojiYaşam

LCD Televizyonu Akıllı Televizyona Çevirme Yolları

Akıllı televizyon olmayan LCD televizyonlara, Xiaomi gibi pek çok markaya ait Android işletim sistemli kutular bağlanarak internete bağlanma işlemi gerçekleşiyor. IPTV ve KODI gibi uygulamalar da bazı avantajlar sağlıyor. O avantajlardan en dikkat çekeni; yerel kanalların yanında ücretli ve premium özellikli bütün kanallarda ücret ödemeden izlenebiliyor. 

Android Box Nedir?

Android Box TV

Android Box TV; YouTube, film, dizi ve canlı TV kanallarında yer alan akışları izlenebilir hale getirilmesini sağlıyor. Android Box cihazlarının kendi ekranları bulunmuyor. HDMI tarzındaki kablolar aracılığıyla Android Box cihazlar, televizyonlara ve ekranlara kolayca bağlanabiliyorlar. Görüntüleri yansıtma özelliğiyle de Android Box cihazlar dikkat çekiyor. Ekranı olmayan Android tablet ya da telefon tabirini de kullanmak mümkündür. Özetle; akıllı olmayan  televizyonların; internete bağlanabilen akıllı televizyonlara dönüşümü Android Box TV ile mümkün oluyor. Küçük boyutlara sahip olan bu cihazlar, avuç içinize sığacak şekilde tasarlanmışlardır. Ayrıca bu cihazların çoğunluğu kare şeklindedir. Adaptörü, bağlantı kablosu ve cihazın kendisi kolay çanta içinde taşınabilir tarzdadır diyebiliriz. 

Android TV cihazlarının üzerlerinde; kulaklık, adaptör, ethernet, USB ve HDMI girişleri bulunuyor. Kablosuz olarak WiFi bağlantı özellikleri de cihazların çoğunluğunda yer alıyor. Yalnız bu özelliklerin cihazdan cihaza değiştiğini söyleyebiliriz. O nedenle cihaz satın alırken özelliklerin tümünü mutlaka kontrol ediniz. 

Android Box Teknik Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Android Box teknik özellikleri

Android Box teknik özelliklerinde ilk olarak işlemcisine dikkat edilmesi gerekiyor. Rockchip ile Amlogic işlemcileri en popüler olanlarıdır. Belirtmiş olduğumuz iki işlemcinin de yeterli performans gösterdiğini söyleyebiliriz. Kullanıcıların görüşleri doğrultusunda, Rockchip’in işlemcinin birazcık daha fazla ısındığını söyleyebiliriz. Amlogic işlemcileri Rockchip’e göre daha verimli çalıştığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda daha az ısındığını da söyleyebiliriz. 

Android Box cihazlarda RAM’ında çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. 4 GB RAM hafızalı Android Box’ları kullanmanızı öneriyoruz. Aynı zamanda Android Box cihazların dahili hafıza kapasiteleri de çok önemlidir. 16 GB ya da  32 GB kapasitelerinden oluşan Android Box cihazları tercih etmelisiniz. 

Android Box Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Android Box alırken nelere dikkat etmeli?

Android Box alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktaları şöyle sıralayabiliriz:

Ses Geçiş Sistemi

Android Box’lar günümüzde genel olarak ses geçiş sisteminden oluşuyor. Fakat ses geçiş sistemi özelliğini üst üste kontrol etmenizin önemi çok büyüktür. Özellikle cihazın ses özelliği, 5.1 surround olmasına dikkat ediniz. Sonuç olarak; TV kutusu yerine ses sisteminden faydalanacaksınız. Ses sistemini kullanarak çok iyi seslere sahip olmanız mümkündür.

Depolama Alanı, İşlemci ve RAM

Android Box alırken; depolama alanına, işlemciye ve RAM’a mutlaka bakmalısınız. Eğer üçünün seviyesi düşükse doğal olarak performansları da düşük olur. Yapmayı istediğiniz işlemlerin çok yavaş gerçekleştiği söyleyebiliriz. Aynı zamanda donmalar dahi olur. RAM bellek özelliği 2 GB’in altındaysa o Android Box’u değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. İnternetten film izlemeyi düşünüyorsanız mutlaka RAM özelliğine çok dikkat ediniz.

Android Box Ne İşe Yarar?

Android Box cihazlarında; video izleme, internette gezinme, sosyal platformların açılması, müzik dinleme ve çeşitli IPTV uygulamalarını kolayca çalıştırabilirsiniz. Vavoo, KODI vb. uygulamalar IPTV’nin içerisinde yer alıyor. Android Box ile hemen hemen bütün uygulamaları da kolayca açabilirsiniz. Cihazlara ait uzaktan kumandaları bulunuyor. Mouse ve klavyeye takıp kolayca kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Belirtmiş olduğumuz uygulamaları “Google Play” üzerinden basit şekilde yükleyebilirsiniz. Vavoo apk, KODI apk vb. uygulamaları dosyalarla beraber USB içerisine atarak veya internetten indirerek kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız belirttiğimiz uygulamalar bazı Android Box cihazlarda kısıtlıdır. O nedenle hem popüler hem de bilindik markalardan işlem gerçekleştirmenizi öneriyoruz.

Android Box Cihazlarının Geleceği 

Android Box cihazlar; hem pratik hem de medya ve modüler olmalarıyla çok dikkat çekiyorlar. İşlevsellik bakımından olumlu özellikleri olmasına rağmen kullanımı tam yaygınlaşmamıştır. Bu durumu tablet ve telefon üretici markaların baskısına bağlayanlar var. Her türde ekrana takılabilmesi, kolay taşınabilmesi Android Box’ların en önemli avantajlarıdır. İnternet bağlantısı yeterli olduğu sürece cihazdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Android Box; pratik ve keyifli medya aleti olmasıyla biliniyor. Bu teknolojinin kullanımı yakın bir geçmişte çok yaygınlaşacak. Hatta yaygınlaşmasıyla birlikte fiyatları da düşecek.

LCD televizyonunuzu akıllı televizyona döndürdüğünüzde dilediğiniz sosyal medya videolarını, dizileri ve filmleri izleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra oyun oynayıp, televizyonunuzun yansıtma özelliğinden de yararlanabilirsiniz.  

Popüler Android Box Markaları Nelerdir?

Aliexpress, n11 gibi mağazalardan Android Box cihazları kolayca temin edebilirsiniz. 

Case 4U Tanix TX6 4K Android TV Box

Case 4U Tanix TX6 4K Android TV Box’un görsel açıdan diğer cihazlardan birazcık geride kalmış cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın içinde; 32 GB ve 4 GB RAM dahili depolama alanları bulunuyor. Ayrıca kutu içerisinde Android 9.0 işletim sisteminin yüklü olduğunu da söyleyebiliriz. 

 Xiaomi Mi Box S 4K

Küçük olması sebebiyle bu ürün çok yer kaplamıyor. Diğer cihazlarla karşılaştırdığımızda uygun fiyatlı olduğu söylenebilir. Cihazda ayrıca 4K video oynatma özelliği de mevcuttur. 2 GB RAM ile 8 GB dahili depolama kapasitesi de vardır. 

Nvidia Shield TV

Android Box cihazları içerisinde 2017’de tanıtılan Nvidia Shield TV cihazı en güçlü olanıdır. Oyunların çoğunu sorun yaşamadan Nvidia Shield TV sayesinde çalıştırabilirsiniz. Nvidia Tegra X1 işlemcisinden güç alıyor. 256 çekirdekten oluşan GeForce biriminin cihazda grafik işlemci olarak kabul edildiğini söyleyebiliriz. Nvidia Shield TV; 3 GB RAM ile 16 GB dahili hafızalarından aynı zamanda oluşuyor. YouTube, Vudu, Amazon Video, Google Play ve Netflix tarzı platformlarda yer alan 4k HDR filmler, kolayca oynatılabiliyorlar. 

H96 Max

H96 Max Çin’den gelen bir cihaz olarak biliniyor. H96 Max, Android 8.1 işletim sistemli olmasıyla biliniyor. 3 GB RAM ile 32 GB dahili depolama alanının da olduğunu söyleyebiliriz. Cihazla ilgili kullanıcıların yorumlarını incelediğimizde iyi performansı olduğu sonucu ortaya çıkıyor. 

Amazon Fire TV 4K

Yüksek performansa sahip bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Dilediğiniz dışarıdaki tüm uygulamaları kolayca yükleyip, çalıştırabilirsiniz. Ayrıca televizyon ünitesinde de cihazın yer kaplamadığını söyleyebiliriz. Televizyonlara flash bellek bağlar gibi bağlayabilirsiniz. 

X96

Cihazın kurulumu çok basittir. Pratik kuruluma sahip olan X96 Android Box cihazı kullanışlılığı yönünden de tam not alıyor. 

G BOX

G Box hızlı performansıyla dikkat çekiyor. Güçlü Mali-450 grafik işlemci ve 4 çekirdekli S905x CPU özellikleriyle tasarlanmıştır. Yukarıda saydığımız cihazlar gibi G Box’ta hem kurulum hem de performans açısından kullanıcı yorumlarında iyi bahsediliyor. 

Android Box Televizyona Nasıl Bağlanır?

Android Box televizyona nasıl bağlanır?

Yukarıda değindiğimiz üzere Android Box cihazlarda; Ethernet, HDMI ve USB girişleri bulunuyor. Televizyon üzerinde yer alan HDMI girişine HDMI’nın girişini takınız. Daha sonra Android Box şarj adaptörünün birini cihaza diğer ucunu da prize takmanız gerekiyor. Bu işlemlerin sonucunda Android Box cihazınız kullanılır hale gelmiş olacak. Cihazını internete bağlamayı düşünüyorsanız; Wi-Fi ya da etherneti de kullanabilirsiniz. 

Android Box cihazı, normal HDMI girişine sahip ekrana da takabilirsiniz. Sonuç olarak; size tek görüntü verecek herhangi bir ekranda Android Box cihazı kullanmanız mümkündür. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu