Gmail Hesabı Nasıl Silinir?

Gmail hesabınızı artık kullanmak istemeyebilirsiniz. Onun Gmail hesabı silme işlemlerinden hesabınızı kolayca silebilirsiniz.

Dünya genelinde iletişim araçları arasında en popüler uygulama olarak Gmail kabul ediliyor. Gmail’in hem efektif hem de verimli bir kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. O nedenle de iş dünyasında iletişim aracı olarak en çok Gmail kullanılıyor. İşlevsellik yönünden her ne kadar olumlu tarafları olsa da bazen kullanıcılar hesaplarını silmek isteyebiliyorlar. “Gmail hesabı nasıl silinir” sorusunun cevabını detaylı olarak yazımız içerisinde bulacaksınız.

Gmail Hesabı Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Gmail hesabı silme

Gmail hesabını silme işlemlerine geçmeden evvel aşağıda belirteceğimiz hususlara özellikle göz atmanızı tavsiye ediyoruz:

·         İlk bilmeniz gereken husus kalıcı olarak hesabınızı kapattığınızda aynısını yeniden alamazsınız.

·         Gmail hesabı silme işlemi gerçekleştikten sonra hesabınızın içindeki maillere asla ulaşamazsınız. O nedenle hesabınızı silmeden ilk maillerinizi mutlaka yedekleyiniz. “Verilerinizi İndirin” kısmından verilerinizi yedeklemeniz mümkündür.

·         Silmeyi düşündüğünüz Gmail hesabını şirket hesabı olarak kullanıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda hesabınızı siler silmez hemen müşterilerinize, tedarikçilerinize e-posta adresinizin değiştiğini haber ediniz.

·         Banka hizmetleri, Twitter, Facebook gibi yerlerde silmeyi düşündüğünüz Gmail hesabını kullanıyorsanız; silmeden önce mutlaka hepsine ayrı ayrı yeni e-posta hesabınızı tanımlayınız.

·         Silmeyi istediğiniz Gmail hesabıyla bir mail adresi bağlantılıdır. Bu mail adresi sonraki zamanlarda farklı kişilerce kaydedilebilir.

Gmail Hesabı Silme İşlemleri

Gmail hesabı silme işlemleri

Android, iPad- iPhone ve bilgisayar üzerinden Gmail hesabınızı şöyle silebilirsiniz:

Android Cihazlarda Gmail Hesabı Kapatma

Android işletim sistemli cihazlarda Gmail hesabını silmek için “Ayarlar” menüsüne gidiniz. Ayarlar menüsünden “Google/ Google Hesabı” kısmını seçiniz. Ardından sayfa üzerinde “Veri ve Kişiselleştirme” kısmına tıklamanız gerekiyor. Bu aşamada bir panel yer alıyor: “Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma.” O panel üzerinde “Bir hizmeti veya hesabınızı silme” kısmı yer alıyor. O kısımda, “Bir Hizmeti Silme” bölümüne dokunarak hesabınızı silebilirsiniz. Yalnız burada sizden şifre girmeniz istenecek.

iPad ve iPhone Cihazlarından Gmail Hesabı Kapatma

İlk olarak iPad ve iPhone cihazlarınızdan Gmail hesabınızı açınız. Daha sonra sağ üstte yer alan isminizin baş harfine ya da profil fotonuzun olduğu kısma geliniz. “Google Hesabınızı Yönetin” adlı alana tıklayınız. Cihazınızda Gmail yüklü değilse, tarayıcınızdan “myaccount.google.com” adresini açınız. Sayfa üzerindeki “Veri ve Kişiselleştirme” butonuna tıklayınız.  Bu bölümden sonra “Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için plan oluşturma” paneli geliyor. Panel üzerinden “Bir Hizmeti Silme” butonuna dokununuz. Bu aşamada sizden şifre istenecek. Hizmetler listesi açıldığında Gmail’i seçip daha sonra yanında yer alan “sil” düğmesine basınız. Ekran üzerinde yönergeler yer alıyor. O yönergeler doğrultusunda işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Gmail Hesabı Silme

İlk adım olarak Google hesabınızı açınız. Ekranın sol tarafında “Veri ve Kişiselleştirme” bölümü yer alıyor. O bölüme tıklamanız gerekiyor. Yukarıda anlattığımız gibi açılacak sayfa üzerinde “Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma” kısmı geliyor. O kısım üzerinden “Bir hizmeti silme” butonuna tıklayınız. Yukarıda da değindiğimiz üzere burada da sizden yine şifre istenecek.

Gmail Hesabı Silindiğinde Ne Olur?

Gmail hesabınızı sildiğiniz takdirde hesabınızı sizde dahil olmak üzere kimse kullanamaz. Gmail hesabınızın kayıtlı olduğu sosyal medya hesaplarına da erişim sağlanamaz. Ayrıca Gmail hesabınızın üzerindeki tüm e-postalarda silinecektir. Yalnız burada belirtilmesi gereken önemli bir husus var. Bu husus; Google hesabınızın kesinlikle silinmeyeceğidir diyebiliriz.

Özetle; Google Play Store üzerinden almış olduğunuz ürünlerle arama geçmişleriniz olduğu gibi kalıyor. Gmail hesabı silme işlemini gerçekleştikten sonra kesinlikle eski kullanıcı adınızla yeni hesap açamazsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir