Ürün

Xiaomi Mi Markasıyla Üretilen Kullanışlı ve Uygun Fiyatlı Akıllı Cihazlar

Dünyada en çok tercih edilen telefon markası olarak Xiaomi biliniyor. Ülkemizde de çok rağbet gören Xiaomi, tüketici memnuniyetini en üst düzeyde her zaman tutuyor. Piyasada aranılan akıllı cihaz markalarının en başında geliyor. Bu kapsamda sizlere 2020 ile 2021’in en iyi Xiaomi akıllı cihaz modellerini aşağıda detaylı sunuyoruz.

Xiaomi Markasının En İyi Akıllı Cihazları

Tüketicilerin memnuniyetini önemseyen marka Xiaomi, adından 2018 senesinde geliştirdiği tablet modelleriyle çok bahsettirdi. O yıldan sonra uzun müddet tablet cihazlarıyla ilgili marka çalışmalar yapmadı. 2021 senesindeyse Xiaomi geliştirdiği yepyeni tablet modelleriyle piyasaya damgasını vurdu. Fiyat ve kullanım seçenekleriyle dikkat çeken Xiaomi akıllı cihaz modelleri sıralaması şu şekildedir:

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi markasına ait telefon modelleri içerisinde 11 Ultra serisi çok dikkat çekiyor. Markanın en iyi telefonlarından biri olma özelliği taşıyor. 6, 81 inç Quad HD ekranıyla kullanıcılardan tam not alıyor. Ekran Corning Gorilla Glass Victus tasarımıyla kullanışlılık açısından artı puan alıyor. 1, 1 inç büyüklükten oluşan amoledte 2. arka ekranda yer alıyor. Cihazın arka ekranı devamlı açık duruyor. Xiaomi Ultra cihazının aynı zamanda üç çeşit hem kalıcı hem de geçici depolama kapasitesi de yer alıyor. Xiaomi Mi 11 Ultra tamamıyla tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmıştır. Cihazın depolama seçenekleri şöyledir:

  • 12 Gb Ram+ 256 Gb
  • 8 Gb Ram+ 256 Gb
  • 12 Gb Ram+ 512 Gb

8 çekirdekten oluşan Snapdragon 888 işlemcisiyle çok başarılı performansa cihazın imza attığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda cihaz çift sim desteğinden oluşuyor. Profesyonel kamera özelliğiyle de kullanıcıların dikkatini Xiaomi Mi 11 Ultra çekiyor. 20 mp ön kamerasının yanında; 50 mp, 48 mp arka kameralarıyla da muhteşem kamera deneyimi kullanıcılarına sunuyor. Kalp atışı izleme, 5000 mAh pil kapasitesi ve parmak izi sensör özelliklerini de cihaz barındırıyor. Xiaomi Mi 11 Ultra özelliklerine aynı zamanda bu sayfa üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Xiaomi Redmi K40 Pro+

Xiaomi telefon modelleri arasında bulunan Redmi K40 Pro+ 6,67 inçlik full hd+ çözünürlükten oluşmuştur. K40 Pro+ ve 120 Hz yenileme hızıyla tasarlanmıştır. Xiaomi kamera tasarımıyla özellikle dikkatleri üzerine topluyor. Profesyonel kullanımlarıyla tüketicilerin takdirini toplayan cihazın; 256 GB ve 12 GB Ram dahili depolama özelliği bulunuyor. Android 11 işletim sistemiyle kullanıcılara sunulan cihaz, aynı zamanda MIUI12 ara yüzünden oluşuyor. Bu özellikler cihaz için hayati önem taşıyor. Xiaomi Redmi K40 Pro, 108 mp ekran çözünürlüklü ana kameradan oluşuyor. 3’lü arka kamera sistemi olan cihaz; 5 mp makro ve 8 mp ultra geniş açıya sahip kameralardan oluşmuştur. 4520 mAh pil kapasitesinden Xiaomi Redmi K40 Pro+ oluşmuştur. Ayrıca 33 W hızlı şarj sunmasıyla da kullanıcıların ilgisini artırıyor.

Xiaomi Mi 10S

Senenin çok dikkat çeken telefonu olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle fiyat performansıyla Xiaomi Mi 10 S dikkat çekiyor. 256 Gb ve 12 Gb Ram dahili depolamasıyla bellek konusunda kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Snapdragon 870 işlemciden Xiaomi Mi 10 S’nin güç aldığını söylemek mümkündür… 6, 67 inç ekranıyla birlikte 90 Hz yenileme hızıyla da kullanışlılığı hususunda beğeni alıyor. Xiaomi Mi 10S tasarım hususunda oldukça iddialıdır diyebiliriz. 4 arka kamera grubundan oluşan Xiaomi Mi 10S, 4780 mAh pil kapasitesi bulunuyor. Uzun süre kullanımlar için gayet uygun olduğu söylenebilir. Son olarak Xiaomi Mi 10S kablosuz şarj olanağıyla da herkesten övgü alıyor.

Xiaomi Mi 11 Lite

6,55 inçlik ekranı ve 90 Hz yenileme hızıyla dikkatleri üzerine toplayan Xiaomi Mi 11 Lite, 6 farklı renkten oluşuyor. Snapdragon 780 G işlemcili olması yanında 5G desteğiyle de göz dolduruyor. 128 GB depolama alanlı Xiaomi Mi 11 Lite; 6 ile 8 GB ramlı tasarlanmıştır. 4250 pil kapasitesinin yanında 33 W hızlı şarj sunmasıyla da kullanışlılığı çok artıyor. Cihazın başarılı performansı aynı zamanda 20 mp ön kameraya ve 64 mp’den de kaynaklanıyor.

Xiaomi Poco F3

Teknoloji dünyasında Redmi 40’ın tekrar markalandığı versiyon olarak tabir ediliyor. 6,67 inçlik ekranı ve 120 Hz yenileme hızı bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 870 işlemcisinden güç aldığını söyleyebiliriz. 256 Gb ile 128 Gb depolama ve 6 -8 Gb Ram kapasiteleriyle de kullanıcılara seçenek sunuluyor. 20 mp ön, 48 mp üç arka kamerasıyla da kullanıcılarını tatmin ediyor. 33 W hızlı şarj desteğiyle 4520 mAh pil kapasitesi de kullanışlılığını cihazın artırıyor.

Xiaomi Black Shark 4

Xiaomi telefon modelleri içerisinde dikkatleri üzerine toplayan diğer serininse, Black Shark 4 olduğunu söyleyebiliriz. Oyun severlerin ve tutkunlarının en çok tercih ettiği telefon diyebiliriz. Yüksek performansa sahip olan Xiaomi Black Shark 4 kullanıcılarına; 6, 12 ve 8 ram tercihlerini sunuyor. Snapdragon 870 işlemcili cihazın 256 ile 128 Gb depolama alanları bulunuyor. 144 Hz ekran yenileme hızının yanında 6,67 inçlik full hd ekranıyla kullanıcılarına olağanüstü hızda oyun deneyimi sunuyor. 20 mp ön ve 48 mp ana kamerası cihazın kullanışlılığını daha fazla artırıyor. 120 W hızlı şarjının yanında 4500 mAh pil kapasitesiyle de kesintisiz olarak oyun deneyimleri yaşatıyor.

Xiaomi Mi Marka Telefon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fiyat açısından incelediğimizde en çok dikkat çeken markalar arasında Xiaomi geliyor. Fakat her telefonda olduğu gibi Xiaomi markalı telefon alırken de birkaç noktaya çok dikkat etmek gerekiyor. O noktaları şöyle sıralayabiliriz:

  • Xiaomi markasının iki tane versiyonu piyasada yer alıyor. Arızaları ve sorunları minimuma indirmek için Global versiyonlu Xiaomi Mi telefonu seçmenizi öneriyoruz. Çünkü Çin merkezli versiyonlarda özellikle depolama çiplerinde çok sorunlar yaşanabiliyor.
  • Görüntü kalitesine çok dikkat ederek cihazı seçmek gerekiyor. Özellikle HD, 4K ve Full HD kaliteli görüntü açısından hayati önem taşıyor.
  • Xiaomi markalı telefonların bazılarında MHL desteği yoktur. MHL desteği; özellikle akıllı cihazlardan televizyonlara uyum sağlayacak şekilde yüksek çözünürlükte bağlanmasını temel alıyor. Çoğu Xiaomi marka telefonların televizyonlarla kablolu bağlamada zorluk yaşadığını söyleyebiliriz. Fakat Xiaomi marka telefonlar, kablosuz bağlantılarda hiçbir soruna neden olmuyorlar. Sorunun olup olmadığını kullanım durumundan kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Xiaomi Telefon modelleri versiyonları da hayati önem taşıyor. Global mi yoksa Çin versiyon mu olduğunu mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Çin versiyonlu Xiaomi telefonlarda, GSM şebekeleri çalışmayabiliyor. Hatta Türkçe dil seçeneği de olmayabiliyor. Global versiyonlardaysa asla böyle sorunlarla karşılaşılmıyor. O yüzden global versiyonu kullanmanızı öneriyoruz.
  • Diğer markalarla kıyaslandığında Xiaomi markasının daha çok güvenlik açığı verdiği ortaya çıkıyor. Reklam analizleri takipleri ve veri toplamalarda çok fazla açık verebiliyor. Güvenlik konusunu önemsiyorsanız Xiaomi marka telefon seçerken daha dikkatli davranmanız gerekiyor.
  • Xiaomi telefonlarda diğerlerine oranla reklamlar çok fazla görülüyor. Reklam ayarlarını yaptığınız takdirde dahi yine de bazen reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Böyle sorunları bertaraf etmek için reklamları engelleyen uygulamalardan yararlanabilirsiniz.
  • Xiaomi telefon modelleri Çin kökenli oluşundan dolayı sar değerlerinin yüksek olduğu söylenebilir. Telefonların kullanışlılığını artırmak adına sar değeri düşük olanları tercih etmenizi öneriyoruz.

Diğer Xiaomi Mi Marka Cihazlar

Yukarıda kısaca Xiaomi Mi markasının telefonlarından bahsettik. Xiaomi Mi telefonlar dışında aynı zamanda akıllı ev aletleri, android tv box gibi cihazlarla da dikkat çekiyor. Elektrikli Scooter, ortam hava nemlendiricisi, akıllı ampul, kulaklıklar, akıllı basküller ve daha bir çok seçenekte ürüne sahip bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünlerin bir çoğu Türkiye’de yok malesef. Xiaomi Global web sitesinde akıllı telefonlar haricinde ne tür ürünlere sahip olduklarını inceleyebilirsiniz. Bu kadar farklı ürüne sahip olan markanın Türkiye’deki çeşitliliği henüz o kadar fazla değil. Belki önümüzdeki günlerde ülkemizde de çeşitliliğini artırırlar.

Mi Community denilen bir unsur ise Mi markası ile geliştirilen birçok cihazın birbirleriyle bir ekosistem oluşturup uyumlu çalıştığını belirtmekte fayda var. Bu markaya ait birden fazla ürün kullanan kişilere büyük avantajlar sunuyor.

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner

Yüksek emiş teknolojisinin sayesinde kendinizi hiç zorlamadan temizlik yapabilirsiniz. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner insan gücüne ihtiyaç duymayan bir cihazdır… İnsanı yormayan bu cihazın aynı zamanda 3 işlemcisi olduğunu söyleyebliriz. Xiaomi Mi Vacuum Cleaner cihazına bu link üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro 2+ 3D

Evde ve ofisinizde kolaylıkla kullanabileceğiniz cihaz olduğunu söyleyebiliriz. 3 tane paspas modu ile yüzeylerinizi kolayca temizleyebilirsiniz. Oldukça başarılı bir temizlik performansı var.

Xiaomi Mi Scale 2

Mi Scale markasıyla sunulan akıllı baskül, Xiaomi Mi akıllı telefonları, Mi Band akıllı saatler ile senkronize çalışıyor. Akıllı baskül yağ, su, kemik ağırlığı gibi detaylarla rapor halinde bir sonuç ortaya konuyor. Gayet şık minimalist bir yapıda ve birden çok kişi için profil oluşturabiliyorsunuz.

Xiaomi Mi Box S 4K Android TV

Şık ve sade tasarımının yanında yüksek performansa sahip işlemcisiyle de dikkat çekiyor. Yüksek çözünürlüğünden dolayı Xiaomi Mi markalı cihazlar kapsamında Box S 4K Android Tv’den tam verimlilik alabilirsiniz. Bunun yanında USB şeklinde kullanılabilen Mi Stick ürünü daha uygun fiyatla sunuluyor. Xiaomi Mi Box S 4K Android TV cihazıyla ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Xiaomi Mijia M365 Elektrikli Scooter

Xiaomi markasına ait Mijia M365 elektrikli scooter ile saatte 25 km hız yapabilirsiniz. 30 km menzile sahip olan bu scooter ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Dahili anlamda bataryaya sahip olan bu cihazı yüksek hızda 1 saat kullanabilirsiniz. Güç tasarrufu modu olması sebebiyle çok uzun süre scooteri sürebilirsiniz. 5 saatte dahili pilinin dolduğunu söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra şık tasarımı olduğu da söylenebilir. Aynı zamanda taşıma kolaylığından dolayı da kullanıcılardan tam not alıyor.

Xiaomi Mi Elektrikli Scooter Essential

Kolay ve hafif taşınabilirliğiyle yanında yer kaplamayan tarzda tasarımıyla da aynı zamanda dikkat çekiyor. Akıllı pil yönetim sistemi, çift fren sistemi, kaymayan darbeyi engelleyen pnömatik lastiklerde cihazın başlıca özellikleri olduğu söylenebilir. Mi Home uygulamasıyla cihazınız arasında bağlantı kurabilirsiniz.  Uygun fiyatıyla dikkat çeken Xiaomi Mi Elektrikli Scooter Essential cihazını linkten detaylı inceleyebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu